Paté


Patéen är gjord på kycklinglever.. Börja att hacka upp följande...Bacon, vitlök, champinjoner! Ta sen fram mannens bäste vän.. "stekpannan" i med en klick smör samt den hackade baconen, vitlöken, champinjonerna och kycklinlevern.. stek å krydda med salt, peppar samt färsk rosmarin! mmmm luktar fantastiskt gott;) häll på vinotinto å låt koka in..För att få en extra kick tillsätt litta konjak! När levern är väl stekt häll då detta i mixern samt knäck ett ägg..Kör i grädde tills det får en fin ljusbrun färg, smaka smaka! Lägg smeten i formar å in i ugnen i ca 30-35 min på 150°...Gör en cumberlandsås på följande vis, Ta ett par matskedar vinbärsgelé låt smälta i en kastrull på medel värme... häll över konjak samt vinotinto..smaksät med riven ingefära å skalet av en citron.. krydda med ett par stänk av cayennepeppar!Servera med ett knäckebröd, ättiksgurka, stekt bacon å den goda cumberlandsåsen...Resten av vinotinton kan man svalka stupen med..Suveränt gott;) ...
Väl bekommen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar