Grillad flankstek..


Detta behöver man till två personer..




Två tre hundra gram flankstek, sex färska bysselkål, en halv gul lök, två vitlöksklyftor, två kvistar timjan, ett gäng svamp, en dl grädde, en näve krispig sallad, några slizes chilli, smör, några knivsuddar salt å peppar...









Enkelt är gott :) Börja med att hacka vitlöksklyftorna samt löken, skiva sedan svampen i tunna skivor...Ta sen brysselkålen å dela dem i två.. Koka upp vatten åsså i med bysselkålen, låt koka några minuter... Ta fram en liten gryta å släng i litta smör, medelvärme e bäst, nu ska vitlöken, löken å svampen svettas lite...När den fått färg e de dax med grädden, lite åt gången så att det blir en stuvning.
Ta nu fram flanken (kan även använda annat kött) å ge den litta bank, man ska även salta å peppra.. Släng den på den på en räfflad gjutjärnspanna..Stek tre fyra minuter på var sida..
Nu börja gojset att bli gott, mmmm smaka smaka salta å peppra, fy fö sören va de lukta gott... tillsätt timjan å brysselkålen. asså halloy.. Säger bara de att de lukta som man vore i ett hem med otroligt god mat.... Nu börja det likna något, tallrikarna fram på med salladen;) Sliza köttet åsså lägg på salladen, sen över med stuvningen.. Vill man ha litta extra sting skär man ett par skivor chilli... Alltså jag gör blandade småhopp så gott det är, speciellt om man tar en spansk vin alla Ardanza till;)
Smaklig spis!!! Enkelt ä gott!!!

2 kommentarer:

  1. Kul recept. Gillar skrivstilen! Skall testa receptet.
    Kerstin

    SvaraRadera