Fransyska...

I all enkelhet..med vino tinto, såklart!

Ta fram en fransyska, nja alltså en kött bit;) rulla in den i peppar å salt, stek tills den får en fin färg och yta..sätt i termometern och in i ugnen på 120°c tills den har en passande mittentemperatur. När den är färdig skär upp i skivor. Hacka vitlök, skär upp en morot på tvärs och ta fram ett par romansallads blad..Börja med att steka moroten tillsätt vitlöken, salta å peppra...samtidigt gör man en super sås, fy fan vad gott det kan bli!!! nåja, ställ grytan på plattan hetta upp, slå sedan i lite portvin, mixa sedan ner reducerad hallonbalsamico lite grädde och sist men inte minst riven mörk choklad, ja aj aj jag säger då de;) stek upp romansalladen med moroten å vitlöken...Lägg upp med en skiva parmesanost, Färdigt! Gott!

2 kommentarer:

  1. Så gott det låter. Men är det verkligen nyttigt?? Verkar för gott för det.

    SvaraRadera