Poppiga kycklingfiléer


Detta behöver man...
4 st kyckling-innerfiléer, 5 dl buljong, 1 liten burk majs, 2 nävar popcorn,1 st ägg, 3 cl grädde, 4 st sparrisar, smör, stekolja, salt och peppar:)

Jahåpp då va det dax igen, man måste ju testa litta;)
Ta fram en kastrull å fyll den med buljongen å låt koka upp, i med kyllingen å låt puttra i minst fem minuter... Häll majskornen i en kastrull med lite vatten å puttra på en stund..Ta å kör popcornen med en stavmixer tills de blir ett fint mjöl. jajamen man eju litta skör som prova detta, men men å nåväl...Ta fram två stekpannor, häll oljan i den ena å smör i den andra och kör på en jäkla massa värme.. Knäck ägget i en skål å fluffa till det, ta kycklingen å spola i kallt vatten åsså i med dem i äggsmeten och varpå man sen rulla de i popcornen, stek dem sedan i oljan, sänk värmen..Sparrisen slänger man ned i smörpannan och steker på medelvärme..Fram med mixern igen, häll av vattnet från majsen å tillsätt smör samt grädde... Kör på! salta peppra å smaka smaka;) gott i got gott... Lägg upp å spise de hele som man säger i Grekland...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar