Moules frites..

Detta behöver man till två..


Ett kilo musslor, två tre bakpotatisar, två lökar,
fem vitlöksklyftor, två morötter, en chilli, en näve bladpersilja, två dl grädde, två dl god chablis vin, två msk majonäs, två msk creme fraiche,en tsk dijonsenap, vitvins vinäger, olja, smör,svartpeppar, flingsalt.












Börja med att skala bakpotatisen och skär sedan upp den i tjocka stavar, koka dem sedan i vatten till de mjuknat.. Nu till den goa gojsett, blanda ihop majonäsen, creme fraichen, senapen å en pressad vitlöksklyfta, samaka av med peppar och vitvinsvinäger...
Det här e gott så att en Belgare bleknar...
Nåväl, hacka nu upp löken, chillin, vitlöken, morötterna samt persiljan, fram med en stor gryta åsså släng i smöret å bryn hacket, sen i med alla musslorna, jag köpte faktiskt frysta, färdig puttsade å allt.. Slå nu över vinet å på med ett lock och låt det koka.
Nu till "frites", olja in och salta dem sen kör man dem i ugnen på grill i 220°c minst en halvtimme. Musslorna börja bli klara tillsätt då grädden rör om å smaka smaka,
fyttifasen va gott..
Njut det med ett glas kall chablis;)

Smaklig spis ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar