Foie gras med reducerad rödvinsås och sellerirots chips...


Börja med att hetta upp rödvin tillsätt farinsocker å lite vinäger, låt de stå och reducera, krydda med salt å peppar. Ta fram en skål å skär ner tunna skivor av rotsellerin, krydda med salt, pepprar och paprikapulver, häll även över olja .... Fram med två stekpannor, stek rotsellerin i den ena och spenatbladen i den andra... Lägg en bädd av spenaten på tallriken, sen på med en skiva av foie gras, salta chipsen lite till, ta den reducerade rödvinsåsen och tillsätt lite grädde.....servera;) saj no more ....en höjdare!

4 kommentarer:

  1. Låter fantastiskt gott.
    En bra grej för Nyårsfirndet som en starter kanske
    Idag kom det express hemfluget 25 kg älgöttt från Juosuando.
    Förpackat och klart. Kravmärkta goda styckdetaljer.
    Kanske tar vi biffen till nyår med din Foie gras innan.
    Hälsa Tomten ; )

    SvaraRadera
  2. Kan man ta ost istället? Gillar inte tvångsmatade gäss/ankor. Djurplågeri. Men det är säkert gott som fan. Men nåt annat alternativ vore gott.

    /johanna

    SvaraRadera
  3. Lova dig Pierre att de blir en höjdare.. åååååå älgkött, nu blev jag missunsam...

    SvaraRadera
  4. Johanna... de e bara fantasin som sätter stopp...

    SvaraRadera