Gravad Regnbågsforell som stekes...


Till två personer..

En regnbågsforell, en citron, en stor knippa dill, fem sex små potatisar, två dl grädde, två tsk dijonsenap, en tjejnäve socker, en msk mjöl, smör, vitpeppar och salt..


Fram med en skål åsså pressa ner en halv citron och blanda sen ner en tredjedel av dillen samt en tsk dijonsenap, kör även ner sockret å en halv halv tsk salt, peppra åxå.. Ta fram firren, gnid in den med smeten, slå sen in den i plastfolie...Låt den vara i rumstemp i ett par timmar, sen in i kylen i ett par dygn..

Ett par dagar ha gått, så nu e de dax..Koka potatisen. Färdig kokt... japp så smälter man smör i en gryta å låt det gotta sig med en msk mjöl.. När det tjocknat men man väntar inte för lite de måste gosa för att inte smaka illa, smaka smaka, de ska inte smaka mjöl, sen slå man i lite grädde åt gången å till sist men inte minst kör ner en jäkla massa dill åsså peppra mina damer och herrar. Dela potatisarna och låt dem mysa ihop sig med såsen. Ta fram firrfile´en och dela den som man har lust. Stekpanna fram å på högsta värmen i med smör och firren med skinnsidan nedåt, sänk värmen efter nån minut, vänd fisken avsluta med att pressa lite citronsaft över firren..Lägg upp med dillpotatisen.. Tjolahopp..Jag skulle nog chansa på ett glas vitt till detta.. Om man får vara en förståsigpåare...!

Smaklig spis;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar