Pekinganka alla fake...


De här ska man ha till två personer..

Ett andbröst, fyra klyftor vitlök, en chilli, en röd lök, en morot, en halv spetskål, en mans näve svamp, två tortilla bröd, fem msk fisksås, en halv flaska oystersås, fem msk soyasås, smör,vit peppar...

Detta är bara busenkelt, kanongott så att man gör blandade små hopp;)

Fram med andbröstet å snitta skinnet, gnid in med vit peppar. Fram med en stekpanna, hög värme, i med andbröstet med skinnsidan nedåt, vänd efter tre fyra minuter. Sänk värmen till hälften. Ta två av vitlökarna, krossa dem åsså i med dem i pannan...När detta gosa sig börja man att hacka vitlöken, chillin, kålen, löken samt riv moroten. Ta fram en stekpanna till å klicka i litta smör, stek svampen tills den har en fin färg. Nu slänger man i resten av det gröna... Nu till det roliga, släng i chillin över andbröstet, slå sedan över tre msk fisksås, tre msk soyasås samt en stor chatt av oystersåsen..
mmmm de luktar gott sa Donald duck.. Nu har även grönsakerna börja ta färg, då häller man över fisksåsen, soyasåsen samt en chatt av oystersåsen... Alltså hallå igen, enkelt men luckta så j.... gott!!! Nu har andbröstet stekt i en kvart, de enda man ska tänka på e att vända ducken litta då å då, gör det med kärlek;) Jahåpp nu börja det likna något, värm brödet åsså lägg i grönsakerna å rulla ihop. Slica köttet å lägg upp. Vet ni vad? Detta sitter som om det vore en äkta pekinganka fast bättre... Nåja vad dricka, jooooo en kinesisk vin.. Nääää va fasen skoja bara, en rioja sitter fint för att sätta pricken under iét som man säger i Kina...
Smaklig spis ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar