Karemelliserad Kalvbräss...


Till två personer..

Detta behöver man, ett par hundra gram kalvbräss, sju msk balsamico, en tjej näve svamp,
tre cl grädde, en skiva kavring, mycke smör, litta mjöl, en näve sallad, några knivsuddar salt å peppar..

Det här kan man kalla experiment på hög nivå, eller en mytbusters:) väldigt annorlunda men jäkligt gott! Fram med brässen, skud den i saltat vatten ca femton minuter, spola den sen i kallt vatten, ta sen bort alla hinnor och senor... jaja ser märkligt ut men den som väntar på något gott väntar alltid för länge... Under tiden steker man svampen med mycke smör, salta å peppra, mmmmm!
När svampen börja bli färdig kör i mjölet å grädden å låt de gosa till sig. Luktar svampskog men med en piff. Skär kalvbrässen i mindre bitar, stek dem i mycket smör, salta å peppra. När den fått fin färg häll då på balsamicon, slunga runt hela tjillivippen tills de fått en ännu läckrare färg. hmmmm tja allt ska ju se läckååårt ut...
Stek kavringen i smör. lägg upp allt på salladen å njut...
Vino, tja en fransk vin satt som om man va på Lido i Paris...
Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar