Pasta e speciale..


Två personas...



Ett par hundra gram spagetti, en halv burk krossade tomater, en vitlöksklyfta, en näve riven parmesan ost, ett gäng med pinjenötter, en kvist färsk basilika, tre cl whiskey, en cm färsk chilli, salt, svartpeppar och litta olja..










Måndjö som man säger i Italien, detta sitter som en fläskläpp..
Detta är en snabb å kanongod pasta rätt. Börja med att koka upp lätt saltat vatten, under tiden vattnet kokar hackar man chillin, vitlöken och basilikan samt river parmesanen.
Åsså fram med en stekpanna, slå i oljan å stek vitlöken med chillin...
mmmmmm de dofta gott ;) när detta fått färg tillsätter man de krossade tomaterna, peppra å salta.. Smaka smaka! Reducera ner såsen. När pastan e färdig kör man ner den i tomatsåsen å låt de gosa till sig, ååå de sprider en juvlig doft i köket, ållallla va de ser smaskigt ut!!! Ta nu fram en stekpanna till, rosta pinjenötterna sen släng i parmesanen, ta även fram en rostfri såsslev med whiskeyn i, å fjutta på, häll  whiskeynen över parmesanen, när det börja smälta tar man pastan och blandar i....Låt även detta gosa ihop sig;)
fy fötten rackan va smaskigt!!!
Sim salla bim färdigt ;)
Lägg upp å njut...
Jag tog en härlig å kall Chablis till detta underverk...

Smaklig spis :)