Öppen ravioli..


De här behöver man till två personas..

Två lasagne plattor, två inner kycklingfileer, två skivor bacon, fem champinjoner,två kvistar timjan, en tjej näve spenat, tre dl grädde, två vitlökar, salt å peppar..

Koka upp vattnet å släng i plattorna.. Skiva sen baconen, champinjonerna, kyllingen, vitlöken å kvista ned timjanen.. Fram en stekpanna åsså i med detta, stek på hög värme...När det börja bli klart slänger man i spenaten åsså salta peppra...Hallå nu börja de lukta som man e i Italien.. Smaka smaka mmmm gött..Slå över lite grädde åt gången på låg värme så att det inte skär sig! auuuau..ole dole å doffen gör blandade småhopp..Spola pastan i kallt vatten åsså lägg dem i en form.. Lägg nu upp gojset i pastan, å nu tvista de lärde... Antingen kör man in detta i ugnen på 200° i tio minuter eller kör man upp det på salladen direkt, jag gjorde de i ugnen;) lägg sen upp det på salladen, jajaja jag vet tråkigt men det blev vackååårt:)
För att sätta pricken på iétt slank det med ett glas el coto... Simsalla bim färdigt..
Gott å smaskigt, smaklig spis...

Pocherat ägg med gojs alla fusk...


De här behöver man till två personer..

Två blad filodeg, två ägg, två skivor bacon, en msk philli ost, en körsbärstomat, en halv msk dijonsenap, smör, salt å peppar..

Fram med filodegen å lägg den i en form, pensla med litta smör.. Sliza baconen i tunna skivor och stek, när de nästan e färdiga så i med phillin och dijonsenapen samt den delade tomaten, låt detta gojsa ihop sig på svag värme... Givetvis ska man salta å peppra litta... smaka smaka mmmmm de smakar som en sommar dröm...Kör upp ugnen på 175°c...
Lägg nu gojset i formen med filodegen.. Knäck ett ägg i varje form åsså in i ugnen i ca tjugo minuter...voalaaa färdigt!!
Smaklig spis;)

Grillad flankstek..


Detta behöver man till två personer..




Två tre hundra gram flankstek, sex färska bysselkål, en halv gul lök, två vitlöksklyftor, två kvistar timjan, ett gäng svamp, en dl grädde, en näve krispig sallad, några slizes chilli, smör, några knivsuddar salt å peppar...









Enkelt är gott :) Börja med att hacka vitlöksklyftorna samt löken, skiva sedan svampen i tunna skivor...Ta sen brysselkålen å dela dem i två.. Koka upp vatten åsså i med bysselkålen, låt koka några minuter... Ta fram en liten gryta å släng i litta smör, medelvärme e bäst, nu ska vitlöken, löken å svampen svettas lite...När den fått färg e de dax med grädden, lite åt gången så att det blir en stuvning.
Ta nu fram flanken (kan även använda annat kött) å ge den litta bank, man ska även salta å peppra.. Släng den på den på en räfflad gjutjärnspanna..Stek tre fyra minuter på var sida..
Nu börja gojset att bli gott, mmmm smaka smaka salta å peppra, fy fö sören va de lukta gott... tillsätt timjan å brysselkålen. asså halloy.. Säger bara de att de lukta som man vore i ett hem med otroligt god mat.... Nu börja det likna något, tallrikarna fram på med salladen;) Sliza köttet åsså lägg på salladen, sen över med stuvningen.. Vill man ha litta extra sting skär man ett par skivor chilli... Alltså jag gör blandade småhopp så gott det är, speciellt om man tar en spansk vin alla Ardanza till;)
Smaklig spis!!! Enkelt ä gott!!!

Karemelliserad Kalvbräss...


Till två personer..

Detta behöver man, ett par hundra gram kalvbräss, sju msk balsamico, en tjej näve svamp,
tre cl grädde, en skiva kavring, mycke smör, litta mjöl, en näve sallad, några knivsuddar salt å peppar..

Det här kan man kalla experiment på hög nivå, eller en mytbusters:) väldigt annorlunda men jäkligt gott! Fram med brässen, skud den i saltat vatten ca femton minuter, spola den sen i kallt vatten, ta sen bort alla hinnor och senor... jaja ser märkligt ut men den som väntar på något gott väntar alltid för länge... Under tiden steker man svampen med mycke smör, salta å peppra, mmmmm!
När svampen börja bli färdig kör i mjölet å grädden å låt de gosa till sig. Luktar svampskog men med en piff. Skär kalvbrässen i mindre bitar, stek dem i mycket smör, salta å peppra. När den fått fin färg häll då på balsamicon, slunga runt hela tjillivippen tills de fått en ännu läckrare färg. hmmmm tja allt ska ju se läckååårt ut...
Stek kavringen i smör. lägg upp allt på salladen å njut...
Vino, tja en fransk vin satt som om man va på Lido i Paris...
Smaklig spis!