Wasabi skinka...


Detta behöver man till två personer...

Två tjocka skivor julskinka, två nävar brysselkål, en halv chilli, en tjej näve haricot verts,
en msk wasabi, två dl grädde, en halv rödlök, en klick smör...

Julskinkan har rymt åååå gästerna kommer om en timma, aj aj nä skoja bara..
Hacka löken å chillin. skär sedan upp julskinkan i mums bitar, skär brysselkålen i halvor... fram med stekpannan å släng i smöret på hög värme, åsså i med allt.. Stek på hög värme tillsätt sedan wasabin. mmmm luktar så gott att sheriffen gör blandade småhopp ;) häll över hälften av grädden å koka upp, sänk värmen till medel, sen i med andra hälften, å då menar jag inte frun utan grädden.. attan va de luktar gott, de sprids en julefrid i köket.. nåja reducera ner så att det får en lagom konsistens!!! Otroligt enkelt men de sitter som en fläskläpp...
Ett glas med chardonnay kompletera de hele!
Smaklig spis:)

Pasta per speciale...


Detta behöver man till två man..

Pasta... vilken som helst, två nävar svamp, en halv rödlök, tre vitlöksklyftor, en stor knippe timjan, en kvist rosmarin, 4 dl grädde, en tjejnäve parmesanost, olja å svart peppar...

Jahåpp chåpp chåpp...Ta fram en stor gryta å fyll med vatten och lite olja, koka upp, lägg i pastan. Hacka sedan ned svampen, vitlöken åsså löken. Fram med en stekpanna, slå i olja å så i med hacket...Stek tills de börja få litta färg å dofta som i ett hem i Italien..:) Nu ska kryddorna i, peppra och kvista ner rosmarin, timjan.. Shit va de lukta gott, häll sedan över grädden och den rivna parmesanen, koka upp och reducera ned till hälften... Smaka smaka;) Pastan e färdig, häll i den i gräddsåsen...För att piffa till det litta tar du fyra cl av pasta vattnet... låt detta koka ihop..

Nu till Jul kan man givetvis använda pastahjul de e rätt kul eller hur;)
Detta sköljes varsamt ned med ett glas rioja...