Panerad fläskfilé med anjovissmör..



Skala ett gäng färska rödbetor å lägg dem i ugnen på 200°i ca 35 min..Ta fram två skålar, den ena häller du i ströbröd, vetemjöl samt salt å peppar.. Nästa skål knäcker du ett par ägg i och river ner västerbottenost...Stekpanna fram;) på med en rejäl klick smör och kör på medelvärme... Doppa fläskfilén i äggröran sen vänd runt i ströbrödet åså bryn dem i stekpannan! Det rumstempade smöret blandas med anjovis, pressad vitlök, hackad bladpersilja, peppar samt saften av en halv citron... smaka smaka mmm gott ;)När rödbetorna är bakade skär upp dem å lägg upp på tallriken med fläskfilén, toppa med anjovissmöret å en halv citron! shiiiit va snabbt å gott... Varför inte avnjuta detta med en öl eller litta rioja ;) auuuaummmm

Paté


Patéen är gjord på kycklinglever.. Börja att hacka upp följande...Bacon, vitlök, champinjoner! Ta sen fram mannens bäste vän.. "stekpannan" i med en klick smör samt den hackade baconen, vitlöken, champinjonerna och kycklinlevern.. stek å krydda med salt, peppar samt färsk rosmarin! mmmm luktar fantastiskt gott;) häll på vinotinto å låt koka in..För att få en extra kick tillsätt litta konjak! När levern är väl stekt häll då detta i mixern samt knäck ett ägg..Kör i grädde tills det får en fin ljusbrun färg, smaka smaka! Lägg smeten i formar å in i ugnen i ca 30-35 min på 150°...Gör en cumberlandsås på följande vis, Ta ett par matskedar vinbärsgelé låt smälta i en kastrull på medel värme... häll över konjak samt vinotinto..smaksät med riven ingefära å skalet av en citron.. krydda med ett par stänk av cayennepeppar!Servera med ett knäckebröd, ättiksgurka, stekt bacon å den goda cumberlandsåsen...Resten av vinotinton kan man svalka stupen med..Suveränt gott;) ...
Väl bekommen...

Pilgrimsmussla med paprikavinegrette..


Kör igång med att hacka röd, grön, gul paprika, salladslök, färsk chilli... ta fram en skål å häll i god fin olja, blanda ner lite vinäger samt saften av en halv citron..." jag använde champangevinäger".. mmm gott.. salta å peppra sen vispa runt tills de blir en fin dressing... smaka smaka, mmmmmm gott igen;) Stek pilgrimsmusslorna på medelvärme med massor av smör, peppra litta åsså..När musslorna har fått en fin färg, upp med dem på tallriken, blanda dressingen och de hackade paprikorna sen på med klabbet...kör som vanligt lite reducerad balsamico för att få söttma.. servera med en go skumpa;) snabbt enkelt å kanongott!