Foie gras med reducerad rödvinsås och sellerirots chips...


Börja med att hetta upp rödvin tillsätt farinsocker å lite vinäger, låt de stå och reducera, krydda med salt å peppar. Ta fram en skål å skär ner tunna skivor av rotsellerin, krydda med salt, pepprar och paprikapulver, häll även över olja .... Fram med två stekpannor, stek rotsellerin i den ena och spenatbladen i den andra... Lägg en bädd av spenaten på tallriken, sen på med en skiva av foie gras, salta chipsen lite till, ta den reducerade rödvinsåsen och tillsätt lite grädde.....servera;) saj no more ....en höjdare!

Svamprisotto, en underskattad rätt;)


Fram med en stor gryta, häll i vatten, en buljongtärning, hackad vitlök, skivade morötter, kryddor såsom paprikapulver å peppar! koka upp, i med kycklinglåren... att koka dem först gör att de blir saftiga och snabbt kan stekas;) Hacka svamp, vitlök, rödlök, purjolök stek detta sen i smör, salta å peppra litta..när de börja få fin färg häll då i carnaroliriset, rör om! häll över buljong lite i taget.. rör å rör;) när riset börja bli klart, släng då i parmesanost och mascarponeost... ta upp kycklingen och stek den tills den har en härlig gyllenbrun färg...snipp snapp snut;) Dricka, behöver jag skriva det? vatten, såklart! nääää rioja få de bli!!!

Fransyska...

I all enkelhet..med vino tinto, såklart!

Ta fram en fransyska, nja alltså en kött bit;) rulla in den i peppar å salt, stek tills den får en fin färg och yta..sätt i termometern och in i ugnen på 120°c tills den har en passande mittentemperatur. När den är färdig skär upp i skivor. Hacka vitlök, skär upp en morot på tvärs och ta fram ett par romansallads blad..Börja med att steka moroten tillsätt vitlöken, salta å peppra...samtidigt gör man en super sås, fy fan vad gott det kan bli!!! nåja, ställ grytan på plattan hetta upp, slå sedan i lite portvin, mixa sedan ner reducerad hallonbalsamico lite grädde och sist men inte minst riven mörk choklad, ja aj aj jag säger då de;) stek upp romansalladen med moroten å vitlöken...Lägg upp med en skiva parmesanost, Färdigt! Gott!

Tobleronegott..



Smält 100g toblerone, tillsätt sedan lika mycket mascarpone samt en dash av reducerad hallonbalsamico...smaka smaka ajaja de e så gott ;) ta bort smeten från plattan och kör ner litta snabbgelatin.Häll upp i små glas, å in i kylen...Dax för att servera så kan man snittsa till det med vispad grädde å ett fruset hallon;) dunder å brak...