ohlllaa, måndjö!


Pasta kuddar med foie gras, detta ska njutas som en förrätt, hacka persilja, pinjenötter blanda detta med den underbara foie gras... samtidigt reducera man en balsamico med rörsocker, portvin, peppar, scharlottenlök, lite konjak, reducera reducera åååå smakaaa fy fö sören va gott... nåja;) Kavla ut pastadegen, klicka ut foie gras smeten(tjuvsmaka litta), åååååå de e så gott. på med nästa pasta täcke!Skär ut å gör något kul paket ;)serveras me grillad paprika, hackade pinjenötter, parmesan å vinotinto..
Fredagsmys släng daj i väggen!

Risotto alla saffran..


Stek kantarellerna i smör, släng i hackad charlottenlök salt å peppar, häll i risottoriset och tillsätt lika mycket bouillong... koka på svag värme.Ta en hel bankad vitlöksklyfta å i med den, rör om hela tiden... häll över bouillong efter hand.När det börja se färdigt ut släng i saffran salladslök samt häll över litta grädde:)fy fö sören va gott ;)

Lax e gott;)


Skiva den rökta laxen, gör en smet på cremé fraiche, chèvre ost samt riven pepparot på tub... krydda med lite peppar, blanda även i litta snabbgelantin (pulver). smaka smaka Ta fram en form, lägg plastfolie i den. Lägg sedan laxskivorna som första lagret sen på med smeten, ytterligare ett lager me lax, o.s.v tills man känner sig nöjd! Ställ in det i kylen under lite press ca en halv timme. Ta ut laxen, vänd upp och ner på formen, nu märker man att det lätt går att få ut laxen. Skär upp i passande bitar, servera med reducerad balsamico å ruccola sallad....
tjoooolaahopp gott